Κυριακή στο Μουσείο Γουλανδρή

Κυριακή στο Μουσείο Γουλανδρή.
Η Κυριακή είναι μια σχετικά ελεύθερη μέρα για την οικογένεια μας. Έχουμε τελειώσει πινιάτες εγώ, διάβασμα τα παιδιά και ψώνια της εβδομάδας από το Σάββατο και τη μέρα αυτή την αφιερώνουμε σε μας.

Στις 2-10-2019, άνοιξε το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Β & Ε Γουλανδρή. Το Παγκράτι δεν είναι μακριά από τον Υμηττό και αποφασίσαμε να το επισκεφτούμε.

Το ίδρυμα του Ανδριώτη εφοπλιστή δημιούργησε ένα εμβληματικό μουσείο στο κέντρο της Αθήνας, έναν φορέα πολιτισμού και τέχνης. Εκεί φιλοξενούνται έργα πασίγνωστων καλλιτεχνών, ζωγράφων και γλυπτών, Ελλήνων και ξένων του 19ου και 20ου αιώνα.

Ο επισκέπτης του μουσείου μπορεί να θαυμάσει, σε 4 ορόφους, έργα, μεταξύ άλλων, των Φασιανού, Τσαρούχη, Μυταρά και Γαϊτη καθώς και των Picasso, Modigliani, Cezanne, Van Gogh, Gauguin, El Greco, Rodin και Chagall.

Επιλέξτε να ανεβείτε με το ασανσέρ στον 4ο όροφο και να περιηγηθείτε στην έκθεση κατεβαίνοντας την επιβλητική, μοντέρνας αρχιτεκτονικής σκάλα.

Κυριακή στο Μουσείο Γουλανδρή
Αφήστε τα παιδιά να σας οδηγήσουν στο αγαπημένο τους έργο.
Κυριακή στο Μουσείο Γουλανδρή - πωλητήριο

Στον ημιώροφο του μουσείου λειτουργεί καφέ – εστιατόριο, και στο ισόγειο πωλητήριο. Στο 2ο υπόγειο βρίσκεται η βιβλιοθήκη του Ιδρύματος που αριθμεί περί τους 5000 τόμους, διαθέσιμους στο κοινό για επί τόπου ανάγνωση στον χώρο του αναγνωστηρίου. Η ανεκτίμητης αξίας συλλογή έργων σύγχρονης τέχνης στεγάζεται σ’ ένα στολίδι αρχιτεκτονικής στην οδό Ερατοσθένους 13 στο Παγκράτι.

Κυριακή στο Μουσείο Γουλανδρή - είσοδος
Πρόσβαση – Εισητήριο

Εκεί, μπορείτε να φτάσετε με λεωφορείο (209, 550), τρόλεϊ (2, 4, 11 και 10). Με το μετρό κατεβαίνοντας στους σταθμούς Ευαγγελισμός ή Σύνταγμα, που απέχουν περίπου 1χλμ από το μουσείο.
Μπορείτε επίσης να παραλάβετε, με το αυτοκίνητό σας, την πινιάτα που έχετε παραγγείλει από το εργαστήριό μας (Βλαχερνών 14 – Υμηττός). Στη συνέχεια, σε λιγότερο από 10’, μπορείτε να επισκεφτείτε και το μουσείο!

Η γενική είσοδος στο Μουσείο κοστίζει 8€
Για φοιτητές, ανέργους, παιδιά και εφήβους 13-17 ετών και άτομα άνω των 65 η είσοδος είναι 6€.
Δεν πληρώνουν εισιτήριο παιδιά έως 12 ετών, ΑμεΑ και ο συνοδός τους, δημοσιογράφοι, ξεναγοί, εκπαιδευτικοί που συνοδεύουν σχολεία.
Μαζί με το εισιτήριο μπορείτε να πάρετε και ατομικές συσκευές ακουστικής ξενάγησης. Στα έργα τέχνης, στην περιγραφή τους, έχει το αντίστοιχο σήμα να ακούσετε την ιστορία του.

Κυριακή στο Μουσείο Γουλανδρή - Chagall

Μην σας «ξεφύγει» ο μοναδικός Chagall που κοσμεί τον τοίχο δίπλα στα εκδοτήρια.

Κυριακή στο Μουσείο Γουλανδρή

Ειδικά τις Κυριακές, αν δεν θέλετε να περιμένετε σε ουρές, φροντίστε να φτάσετε στο μουσείο νωρίς!

Scroll to Top