Χριστούγεννα στην Αθήνα

Χριστούγεννα στην Αθήνα.
Η πιο μαγική περίοδος του χρόνου έφτασε. Τα Χριστούγεννα είναι η αγαπημένη εποχή όλων, μα παν’ απ’ όλα των παιδιών μας. Σαν γονείς, επιδιώκουμε να περάσουμε υπέροχα τις γιορτές και να χαράξουμε στις μνήμες των παιδιών μας, αλλά και στις δικές μας, στιγμές αξέχαστες. Κι όταν μετά από πολύ καιρό ξεθωριάσουν, να έχουμε τις φωτογραφίες να μας τις θυμίζουν.

Το απόγευμα των Χριστουγέννων, αποφασίσαμε να κάνουμε μια πολύ μεγάλη βόλτα στο κέντρο της Αθήνας, που τόσο είχε συζητηθεί για τον στολισμό του φέτος.

Χριστούγεννα στην Αθήνα

Αφήσαμε το αυτοκίνητο στην Ρηγίλλης και βγήκαμε κι εμείς να δούμε τον περιβόητο στολισμό της Βασιλίσσης Σοφίας. Τελικά, ήταν χειρότερος απ’ ότι λένε!

Από τον στολισμό «κουνοποσκοτώστρα» της λεωφόρου ξεχώριζε, ευτυχώς, η γαλλική πρεσβεία που ήταν φωτισμένη στα χρώματα της σημαίας της.

Παρακάτω όμως, βλέποντας την πλατεία Συντάγματος, τα πράγματα αλλάζουν. Τα μεγάλα ξενοδοχεία είχαν φωτιστεί γιορτινά κι η πλατεία γεμάτη κόσμο, σου θύμιζε τον σκοπό για τον οποίο κατέβηκες στο κέντρο.

Η Βουλή ήταν κι αυτή “ντυμένη” για τα Χριστούγεννα, αλλά όχι σήμερα. Δυστυχώς, δεν πετύχαμε το εκθαμβωτικό 3D projection mapping στο κτίριο της Βουλής των Ελλήνων.

Χριστούγεννα στην Αθήνα
Χριστούγεννα στην Αθήνα
Ερμού & Little Kook

Περπατώντας την Ερμού και ακολουθώντας το πλήθος, έφτανες, εκών άκων, στον απόλυτο προορισμό της χριστουγεννιάτικης Αθήνας. Την φήμη ότι, αν δεν έβγαζες φωτογραφία μπροστά από το Little Kook, δεν θα έφευγαν τα καλικατζαράκια από το σπίτι σου, δεν τόλμησα να την ρισκάρω!

Είναι αναμφίβολα εντυπωσιακό θέαμα που πιστοποιεί τι μπορεί να καταφέρει κάποιος ιδιώτης που έχει λίγο γούστο και μεράκι. Στην προκειμένη περίπτωση κατάφερε να γίνει το σημείο αναφοράς της Χριστουγεννιάτικης Αθήνας, μπροστά από τις μεγάλες πλατείες και δρόμους της πόλης.

Χριστούγεννα στην Αθήνα

Μετά τις απαραίτητες selfie και αρκετό περπάτημα, φτάνουμε και στην οδό Βουκουρεστίου, η οποία ήταν πραγματικά πολύ όμορφα στολισμένη, θυμίζοντας έντονα Ευρώπη.

071

Η στολισμένη Σταδίου, συναγωνίζονταν σε κακογουστιά κι αυτήν ακόμα την Β. Σοφίας!

Η Αθήνα τα Χριστούγεννα ήταν γεμάτη εκπλήξεις, καλές και κακές. Μα μήπως κι εμείς οι κάτοικοί της δεν είμαστε λίγο άσπρο ή μαύρο; Όπως και να ‘χει όμως, αξίζει τον κόπο να κάνεις την βόλτα με την οικογένειά σου στο κέντρο της. Περάσαμε αξέχαστα και φέτος.

Να είμαστε καλά, να το κάνουμε και του χρόνου!

Χριστούγεννα στην Αθήνα - Little Kook

Μην ξεχνάτε ότι στο eshop μας θα βρείτε ποικιλία από Χριστουγεννιάτικες πινιάτες, όπως χριστουγενιάτικα δέντρα και στολίδια, ρούντολφ, Αγιο Βασίλη κ.α.. 

Scroll to Top