Ταξίδι στα Σκόπια

Υλοποιούμε το ταξίδι στα Σκόπια, ξεκινώντας το οδικό μας ταξίδι στα Βαλκάνια

Η πόλη:

Στην πόλη των Σκοπίων θα συναντήσετε πάρα πολλά μεγάλα αγάλματα, αντίστοιχα μεγάλα και επιβλητικά κτίρια, τεράστιες σκοπιανές σημαίες παντού και τον Αξιό ποταμό να την διασχίζει.

ταξίδι στα Σκόπια
Τι να δείτε:

Η βόλτα σας μπορεί να ξεκινήσει από το πάρκο Woman Warrior που βρίσκεται απέναντι από την βουλή των Σκοπίων. Μπροστά σας θα δείτε μια μεγάλη πύλη, πέρα από την οποία απαγορεύεται η είσοδος των οχημάτων. Ήδη πια βλέπετε την πλατεία Μακεδονία που στη μέση της δεσπόζει το 30μετρο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Προχωρώντας προς την κατεύθυνση του Αξιού ποταμού, που βλέπετε ήδη μπροστά σας, περάστε την γέφυρα και θα βρεθείτε με μια απέραντη πλατεία με πολλά αγάλματα και σιντριβάνια, από τα οποία ξεχωρίζει αυτό που δείχνει μητέρες να έχουν στην αγκαλιά τους και να φροντίζουν τα παιδιά τους.

Περπατώντας προς την ίδιας κατεύθυνση θα βρεθείτε σε μια περιοχή με έντονο το μουσουλμανικό στοιχείο, με το τούρκικο παζάρι, τζαμιά, χαμάμ κ.α.

Γυρνώντας πίσω περπατήστε στους δρόμους παράλληλα του Αξιού και θαυμάστε τα μεγαλοπρεπή κτίρια που υπάρχουν εκεί, όπως το αρχαιολογικό μουσείο κ.α.

Που να φάτε:

Στην πλατεία Μακεδονίας, κατά το ταξίδι στα Σκόπια, μπορείτε να βρείτε ότι φαγητό τραβάει η όρεξή σας, από ιταλικά εστιατόρια (π.χ. Gino ristorante italiano) έως τα burger king και φαγητό σε υπαίθρια μαγαζάκια (σάντουιτς με λουκάνικο ή μπιφτέκι και σαλάτες, λουκουμάδες κ.α.).
Για 4 άτομα δεν θα πληρώσετε πάνω από 30€.

ταξίδι στα Σκόπια - φαγητό
Για τους οδηγούς:

Στο κέντρο της πόλης και σε μια ζώνη τουλάχιστον 2 χλμ περιμετρικά αυτού η στάθμευση είναι παντού ελεγχόμενη. Μ’ ένα sms σ’ έναν συγκεκριμένο αριθμό, πληρώνετε την θέση που παρκάρατε στο δρόμο για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Μην επιχειρήσετε να το ρισκάρετε, θα σας γράψουν σίγουρα. Επίσης μην επιχειρήσετε να αφήσετε το πρόστιμο απλήρωτο γιατί θα το κάνετε στα σύνορα.

Κατά το ταξίδι στα Σκόπια, η διαδρομή από τα σύνορα των Ευζώνων μέχρι την πόλη των Σκοπίων, αλλά και μετά μέχρι τα σύνορα με τη Σερβία, γίνεται σ’ εναν σύγχρονο κλειστό αυτοκινητόδρομο, όπου η οδήγηση είναι εύκολη και ξεκούραστη, χωρίς επικίνδυνες στροφές και κλίσεις στο δρόμο.

Διόδια:


λιγότερα από 5€. Μπορείτε να πληρώνεται και με € με στρογγυλοποίηση των δηναρίων σε ευρώ προς τα πάνω.
Νόμισμα:
1 € είναι περίπου 60 δηνάρια Σκοπίων (MKD).
Κινητά τηλέφωνα:
Τα Σκόπια δεν είναι χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ως εκ τούτου απαιτείται περιαγωγή δεδομένων για να λειτουργήσετε το τηλέφωνό σας. Αυτό στην Vodafone, για παράδειγμα, κοστίζει 12,5€ την ημέρα. Διαφορετικά ενεργοποιήστε την λειτουργία πτήσης πριν τα σύνορα και χρησιμοποιήστε τα ελεύθερα wifi που θα βρείτε στο δρόμο σας.
Τοπική ώρα:
-1 από την ώρα Ελλάδας.

Έγγραφα για τη διέλευσή σας στα σύνορα:


Ταυτότητα νέου τύπου
 με λατινικούς χαρακτήρες για ενήλικες και για παιδιά που έχουν κλείσει τα 12 τους χρόνια.
Διαβατήριο για τα μικρότερα παιδιά, μια που δεν μπορούν να εκδώσουν ταυτότητα. Το παράβολο για το διαβατήριο κοστίζει περίπου 75€.

Παρόλο που η Βόρεια Μακεδονία δεν είναι μέλος της Ε.Ε., η ταυτότητα αρκεί για να διέλθετε τα σύνορά της.
Πράσινη κάρτα για το αυτοκίνητο. Ζητήστε από την ασφαλιστική σας να την εκδώσει και να σας την ταχυδρομήσει δωρεάν.
Για την σωστή διαχείριση του χρόνου σας, υπολογίστε καθυστερήσεις 10-20’ στα σύνορα από τις ουρές των οχημάτων.

Συνεχίστε το ταξίδι:
στην Σερβία / Βελιγράδι και Νις
στην Κροατία / Ζάγκρεμπ
στην Σλοβενία / Λουμπλιάνα
στην Βουλγαρία / Σόφια

ταξίδι στα Σκόπια - Σύνορα Βόρειας Μακεδονίας
Σας άρεσε το άρθρο;
5/5
Scroll to Top