Πως θα φτιάξεις μια πινιάτα εύκολα και γρήγορα

πινιατα σαντορο

Τα τελευταία χρόνια έχει επικρατήσει στα παιδικά πάρτυ να παίζουν το παιχνίδι της πινιάτας. Όλοι συμφωνούν ότι το σπάσιμο της πινιάτας είναι η στιγμή που περιμένουν όλοι. Το παιδί σου σίγουρα θα έχει ζητήσει να έχει piniata και στο δικό του πάρτι. Τι γίνεται όμως αν κρίνεις μεγάλο το ποσό των 25€ για να την αγοράσεις;

Προσπάθησε να φτιάξεις μόνη σου την πινιάτα, με τις βήμα - βήμα οδηγίες που ακολουθούν.Για να φτιάξεις την πινιάτα θα χρειαστείς:

- ένα μπαλόνι,
- κόλλα ή πιστόλι σιλικόνης,
- κοπίδι, ψαλίδι,
- περιοδικό ή εφημερίδα,
- αλεύρι και
- γκοφρέ, κορδέλες, αλουμινόχαρτο.

Αρχικά φούσκωσε ένα μπαλόνι και το δέσ'το.

Στη συνέχεια σ’ ένα μπολ φτιάξε την αλευρόκολλα με λίγο αλεύρι και λίγο νερό. Το μείγμα πρέπει να είναι ομοιογενές, αλλά όχι πολύ πηκτό.

φτιαχνω πινιατα

«Βούτα» στην αλευρόκολλα μακρόστενα κομμάτια / λωρίδες από εφημερίδα ή περιοδικό και τα κόλλα τα στο φουσκωμένο μπαλόνι. Φρόντισε να τυλίξεις καλά το μπαλόνι με τα κομμάτια αυτά.

φτιαχνω πινιατα

Άφησε το μπαλόνι στο μπαλκόνι να στεγνώσει. Ο χρόνος εξαρτάται από τον καιρό που έχει. Σε ημέρες με υγρασία το μπαλόνι μπορεί να στεγνώσει και σε 24 ώρες.

Όταν στεγνώσει τρύπα / σκάσε το μπαλόνι και πέρνα ένα σχοινί για να κρεμαστεί, στεραιώνοντάς το στην βάση της πινιάτας.

φτιαχνω πινιατα

φτιαχνω πινιατα

Τέλος, «ντύσε» το μπαλόνι με σιλικόνη, γκοφρέ και πάρα πολύ φαντασία.

φτιαχνω πινιατα

αν το πείραμα δεν πετύχει...

αν ο χρόνος σου δεν επαρκεί...

το site μας έχει εκατοντάδες διαφορετικά σχέδια με πινιάτες για να διαλέξεις. Δείξ' τις στο παιδί σου και επικοινώνησε μαζί μας στο 210-7613572 ή [email protected], για να σου ετοιμάσουμε αυτή που σ' άρεσε περισσότερο.

Αν πάλι δεν σου αρέσει καμία, έχουμε λύση και σ' αυτό: Πες μας τι πινιάτα θέλεις και θα την φτιάξουμε... επειδή πουλάμε αποκλειστικά χειροποίητες πινιάτες, το όριό μας είναι η φαντασία του παιδιού σου.